Kartično poslovanje

Business Debit Mastercard beskontaktna platna kartica

Ova kartica je namijenjena korisnicima usluga korporativnog bankarstva. Naša Business Debit Mastercard kartica će vam obezbijediti moderno savremeno poslovanje, dostupnost sredstava u zemlji i inostranstvu, bez rizika posjedovanja gotovine, uz mogućnost njenog jednostavnog podizanja.

Brojne su prednosti koje pruža naša Business Debit Mastercard kartica

 •  Besplatno izdavanje kartice
 •  Besplatno plaćanje roba i usluga u zemlji i inostranstvu
 •  Besplatan SMS servis za kartične transakcije
 •  Jednostavna kontrola i evidencija troškova plaćenih karticom
 •  Korišćenje kartice za kupovinu putem interneta

Prednosti beskontaktnog plaćanja

Mastercard beskontaktno plaćanje je brz i jednostavan način plaćanja gdje god da se nalazite. Neophodno je samo da prislonite Vašu beskontaktnu karticu na POS terminal i Vaša transakcija je izvršena.

Prednosti beskontaktnog plaćanja:

 •  Omogućava Vam brzo i efikasno plaćanje na mjestima gde su ti zahtjevi najvažniji, kao što je to na primjer na naplatnim punktovima, benzinskim stanicama, restoranima brze hrane, stadionima kao i  mnogim drugim mjestima.
 •  Imate tačno onoliko sitnog novca koliko vam je potrebno, tako da ne morate da brinete o tome da li imate sitan gotov novac kod sebe.
 •  Imate bolji pregled svih svojih kupovina nego kada plaćate gotovinom.
 •  Imate sve pod kontrolom - nikada ne morate da ispuštate iz ruke Vašu karticu.
 •  Nema slučajnih plaćanja - Vaša kartica mora biti u blizini čitača kako bi radila.
 •  Nema duple naplate - čak i kada prislonite karticu više od jednog puta, biće Vam naplaćeno samo jednom.

Gdje god vidite znak za beskontaktno plaćanje,  možete jednostavno da prislonite svoju karticu na kojoj je omogućeno beskontaktno plaćanje i na taj način izvršite transakciju.

Nakon što prislonite svoju beskontaktnu karticu detalji plaćanja se šalju bežičnim putem u Mastercard mrežu. 

Kako bi beskontaktno plaćanje bilo jednostavno i lako, kao i plaćanje gotovinom, trgovci kod kojih je omogućeno beskontaktno plaćanje ne zahtijevaju PIN za sve manje kupovine do 15 EUR. Ipak, radi Vaše zaštite, za sve kupovine u iznosu od preko 15 EUR, potreban je PIN.

 • Besplatna usluga dodatne sigurnosti kod plaćanja platnom karticom putem interneta – 3D Secure, 
 • Besplatna provjera stanja na našim bankomatima

Prednosti 3D Secure servisa

3D Secure servis je besplatan servis koji Vam pruža naša Banka u cilju da poveća Vašu bezbjednost prilikom plaćanja platnom karticom putem interneta. 

Kako funkcioniše plaćanje platnom karticom putem interneta koristeći 3D Secure servis?

Kada vršite plaćanje na online prodajnim mjestima koja još uvjek ne učestvuju u 3D Secure programu, Vašu karticu možete koristiti na način kao I do sada.

Ovaj servis je potrebno da podržava trgovac kod kojeg želite obaviti plaćanje, na web sajtu će stajati oznaka Mastercard Secure Code kao na slici niže:

 

Prilikom plaćanja platnom karticom, na ekranu će se otvoriti dialox box – prozorčić gdje će biti izvršena provjera platne kartice, slično kao na slici niže:

Nakon uspješne provjere dobićete putem SMS-a jednokratku lozinku koju unosite u ovaj dialog box (SMS poruka će biti poslata na broj telefona koji ste registrovali u našoj banci). Nakon unosa autorizovali ste transakciju I plaćanje je završeno. Uživajte u bezbjednoj kupovini na internetu sa našom platnom karticom!

Za hitnu blokadu Vaše platne kartice molimo da pozovete korisnisnički servis na broj telefona (382) 020 442 222.